14. - 15.08.2021 Vihti

Finaali lähtö ruutu 5
Finaali lähtö ruutu 5

Perjantai harjoittelua kuivalla ja märällä. Kuivalla saatiin hyvät säädöt, niin alkoi satamaan. Loppuaika harjoiteltiin sadekeliä. Ei sekään ihan huonoa ollut. 

14.08 Lauantai

Aamun warmup ajettiin sadekelissä. Auto saatiin kohtuu nopeaksi ja hyvä ajaa. Ero kärkeen pari sekuntia. 
Aika-ajoon isompi takaratas, koska kurveista lähdössä jäätiin edellä menevästä. Oli onnistunut muutos ja kärki enää 1,3 sekuntia. Lähtöruutuun 12.

Alkuerään samat säädöt. Lähdössä sattui pahan näköinen kolari, yksi auto nurin ja lähtö keskeytettiin. Sade loppui tässä välissä ja rata alkoi kuivumaan. Uutta lähtöä odotellessa sai tehdä remonttia jos tarve. No me laitettiin isompi eturatas kun ei ollut pienempää takaratasta mukana parc ferme alueella. Se oli virhe nimittäin vettä alkoi lähdön aikana sataa uudestaan ja taas kiihtyvyys oli huono. Hyvä sijoitus kumminkin 10.

Pre-finaali ajettiinkin kuivassa kelissä ja mekaanikolle tuli pikku kiire muuttaa sadesäädöt kuivankelin säätöihin. Tämä saattoi olla vaan eduksi, ei kerinnyt miettimään mitä muutoksia kannattaisi tehdä. Auto toimi aivan loistavasti ja kuski oli iskussa, hieno sijoitus ja lähtöpaikka finaaliin 5. Ero supistunut kärkeen 0,3 sekuntiin/kierros. 

Finaaliin samoilla säädöillä, kun toimi niin hyvin. Tästä tulikin meidän kaikkien aikojen kisa tähän mennessä. Kovaa taistelua neljännestä sijasta, viimeisillä kierroksella taisteltiin jo kolmannesta paikasta, kun kärjestä yksi keskeytys. Viimeisen kierroksen alkuun loistava ohitus ja kolmossija häämötti, mutta yksi uhka oli vielä kisan nopein kuski oli Aapon takana loppusuoralle asti. Juuri ennen maalia kaveri ohi ja podium jäi 0,06 sekunnin päähän. Ohi ajanut nousi viimeiseltä sijalta kolmanneksi. Tämä päivä vihdoinkin onnistunut mekaanikolta ja ennen kaikkea kuljettajalta. Upea ajo Aapolta!

Näin lähellä oli kolmas sija
Näin lähellä oli kolmas sija

14.08 Sunnuntai

Aamupäivällä märkää
Aamupäivällä märkää

Eilen lopetettiin kuivalla kelillä niin tänä aamuna sataa, ei muutakuin ruuvaamaan sade asetuksia. Kaikkea ei keritty tekemään ennen warmupia, mutta hyvin kulki näilläkin 9:neksi nopein sekunti kärjestä. 

Aika-ajoon lisää säätöjä ja vesisade yltyi aikamoiseksi, ajoittain radalla lainehti vettä. Rengaspaineiden kohdalla epäröintiä mitä laitetaan. Lähtöruudukossa huomasin että etupää unohtui levittämättä. Vähän kauas jäätiin ruutu 11 alkuerään.

Alkuerän hyvä sijoitus menetettiin eka kurviin, kun rinnalta lähtenyt työnsi Aapon ympäri takapuskurista. Siinä jäätiin viimeiseksi, mutta sinnikäs taistelu toi vielä hyvän sijoituksen. Harmittaa vietävästi muutamien kuljettajien ajotapa, joka on vähintääkin kyseenalaista. Joskus tuntuu kuin olisi jokkiskisoissa. Vauhti olisi riittänyt paremmalle sijoitukselle, mutta tapahtumiin nähden hyvä 10.
Pre-finaali ajettiin myös sateessa ja vauhti oli kohdillaan, mutta kahden ohituksen jälkeen kolmas ohitus ei onnistunut millään. Edellä ajanut peitti hyvin ohituspaikat. Finaaliin lähtöpaikka 8.

Finaaliin toivottiin kuivaa keliä, koska meillä kulki siinä hyvin. No se toteutuikin. Hyvät asiat olikin siinä. Taas eka mutkassa kolarointia ja Aapo pyörähti. Armoton takaa-ajo alkoi ja vauhti oli jollain kierroksilla kolmanneksi nopeinta. Hyvä nousu alkoi, puolivälin jälkeen oltiin jo 8. Edellä menevää kaksikkoa koko ajan kymmenys kiinni, mutta matka loppui kesken. Loppusijoitus 8.

Tämä viikonloppu antoi uskoa omiin toimiin. Jotain tehtiin oikein. Pari pikku kisaa vielä tänä vuonna. Ensi kaudeksi siirrytään senior max luokkaan eli vähän tehokkaampi kone.