Aapo jonon viimeinen eli 13.
Aapo jonon viimeinen eli 13.

03. - 04.07 Kouvola

Kouvolan rata oli meille uusi tuttavuus, joten saavuttiin jo torstaina testaamaan ja tutustumaan rataan. Rata olikin Aapon mieleinen, koska oli kova vauhtinen. 

Perjantai 02.07.2021

Harjoituspäivä oli hyvin mollivoittoinen. Koko ajan mentiin huonompaan suuntaan. Kokeiltiin rengaspaineita, vaihdettiin suuttimia, muutettiin neulan paikkaa, levennettiin ja kavennettiin. 

Lauantai 03.07.2021

Aamun warmupissa oltiin sekunti kärkeä jäljessä. Vaihdettiin suutinta ja vähän nostettiin paineita aika-ajoon. No ei toiminut jäätiin edelleen sekunti ja sijoitus 14. Alkuerään pudotettiin paineita takaisin ei vaikutusta ero sekunti ja sija 14.

Pre-finaaliin muutettiin etupäätä, suutinta ja neulaa. Tulosta ei päästy näkemään, koska lähdössä joku kärkipään auto yritti ohittaa kaikki, mutta ei onnistunut ja kolarisuma oli valmis. Aapo ei kerinnyt tehdä mitään ja osuma edellä olevan perään, takana tullut törmäsi Aapon autoon. Mekaanikolla alkoi tunnin remontti laittaa auto finaaliin ajokuntoon. Lähtöpaikka toiseksi viimeinen.

Finaalissa auto toimikin yllättävän hyvin. Lähdössä heti kolmen ohi ja ajon aikana muutama lisää. Hieno nousu hänniltä sijalle 13.

Sunnuntai 04.07.2021

Warmupiin samoilla säädöillä kun eilen lopetettiin. Päätös oli oikea ja Aapo kymmenes. Aika-ajo meni ihan metsään mekaanikon mokan takia, toinen etupyörä vuoti lukitusruuvista ilmat pois. Sijoitus toiseksi viimeinen ☹️.

Alkuerässä vauhti vaan paranee ja sijoitus 15. Ero kuudenteen kierrosajoissa 0,5 sekuntia. Pre-finaalissa jälleen parannusta kaksi sijaa ja ero kuudenteen 0,3 sekuntia 🤗😃.

Finaalissa vauhti parani vielä hieman, mutta sijoitus pysyi samana eli 13. Ero kaventui kärkipäähän jälleen nyt viidenteen 0,3 sekuntia.