15. - 16.08.2020 Vantaa


15.08 Lauantai

Vantaalle tultiin perjantaina aamupäivällä tutustumaan rataan. Rata oli meille aika haastava saada auto toimimaan niinkuin olisi haluttu.
Lauantain warmupissa jäätiin yli kaksi sekuntia kärjestä.  Aika-ajossa eroa saatiin pienemmäksi 1,3 sekuntiin. Lähtöruutu 13.

Alkuerä meni ihan ok yksi sija ylöspäin. Pre-finaalissa päästiin lähtösuoran päähän, kun joku törmäsi takarenkaaseen ja siitä poikittain. Sisäpuolella oleva törmäsi eturenkaaseen ja lensi Aapon auton ratin päältä yli. Ainut kilpailija joka ei pystynyt jatkamaan oli Aapo. Rattiputki solmussa, raidetangot mutkalla ja etukate hajalle. Hivenen kiire tuli saada auto finaaliin ajokuntoon. Tämä onnistui yhden avuliaan isän avustuksella.

Finaalissa ajo sujui olosuhteisiin nähden erittäin hyvin. Hyvä nousu hänniltä sijalle 11. Auttoiko kun rattikatteena oli Tony kartin kate😄? Saatiin teltan toiselta kuskilta lainaksi.

Aapo takana vihreä rattikate😃😳
Aapo takana vihreä rattikate😃😳

16.08 Sunnuntai

Aamun warmupissa auto ja kuski toimi ihan ok, alle sekunti kärkeen. Aika-ajo samaa rataa vajaa sekunti keulaan, lähtöruutuun 13.

Alkuerä ei tuonut mitään uutta, hieman jäätiin kärjestä kierrosajoissa, mutta sijoitus pysyi samana. Pre-finaalissa sitten tapahtui. Kärjessä kolaroitiin ja kuljettajat jäivät viimeisiksi. Alkoi armoton ohittelu ja siinä joutui kärsijäksi pari kertaa Aapo, joka surutta työnnettiin sivuun eli hiekalle. Aapo sai pidettyä sijan 13 hyvällä ajolla.

Finaalissa ei tapahtunut oikein mitään ja Aapo ajeli suht rauhassa kolmanneksitoista. Auto oli aika hyvä koko sunnuntain.